Home > Fotoalbum > 14-07 – Motorgenerator demonteren

Motorgenerator demonteren
14 juli 2007
Vorig Jaar hadden we al problemen met de motorgenerator en tijdens de laatste rit op de Hofpleinlijn ging deze stuk. Maar omdat we belooft hadden dat we het weekend naar Goes te gaan, werd er in allerijl een Eloc door onze Mcn Jos Elissen geregeld en gingen we op pad naar de SGB in Goes.

In Goes hebben wat techneuten gekeken wat er aan mankeerde en er werden wat onderdelen besteld in den landen. De volgende dag heeft Gerard het een en ander in ontvangt genomen op het station en werden de onderdelen in de motorgenerator geplaatst.
's Avonds na het eten werd er nog een proefrit bij de bijsturing aangevraagd en gingen we op pad naar Vlissingen. De mC9002 reed weer geweldig en zondag avond gingen we met de loc achterop weer terug naar Haarlem. Maar de motorgenerator bleef toch slecht lopen. Er werd besloten deze er onderuit te halen en naar Ematech in Utrecht te sturen, maar omdat de Jaap bij de SGB gestald was, moest het daar gebeuren. Dit was geen probleem. Wat dat betreft zijn de jongens bij de SGB zeer makkelijk en hulpvaardig. Gereedschap werd uitgezocht en we begonnen met los halen. Met twee en een half uur stond de motorgenerator op een pallet en werd deze de dag er na verstuurd naar Ematech in Utrecht. Met dank aan de SGB.

http://www.destoomtrein.nl/